G: på 29 med 2 børn

Efter endnu en vildsom episode med min daværende mand, tog jeg beslutningen om at tage ophold på Aarhus Krisecenter, sammen med mine 2 børn.
Jeg havde ingen forventninger til stedet. For mig var et Krisecenter et sted hvor man fik tag over hovedet, indtil de værste måneder var overstået – der tog jeg stor fejl.
Vi blev taget imod med åbne arme af både personalet og beboerne. Jeg var hos dem, der kendte til de mennesker, der har levet med vold, og som vidste hvilke behov jeg havde for at komme videre. Jeg var i trygge hænder.
For at gøre en lang historie kort, vil jeg sige at krisecenteret ikke kun har givet mig tag over hovedet, men åbnet mine øjne for at finde mine egne ressourcer, altid haft tid, når jeg har haft brug for hjælp og hjulpet mig videre i livet. Det skal de have STOR tak for.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

K. på 38 med 2 børn

Igennem mange tårer og som en lyd fra en fjern planet, lød en kærlig kvindestemme. Hun fortalte mig, at jeg var kommet til det rette sted. JL blev med ét min livline til livet – væk fra min mand. Jeg satsede alt den dag, greb den line hun havde kastet ud og trak mine børn og jeg den første meter op.
Ved at lukke den store dør bag mig, fjernede jeg mig fysisk fra min mand, med hans stemme flyttede med.
Den boede inde i mit hoved. Jeg kunne ikke kende forskel på hans og min stemme. Jeg kunne høre dem begge to, men kunne ikke høre, hvilken der reelt var min. I mit hoved var det en konstant kamp om mit indre herredømme. Jeg var konstant i tvivl”Er det nu den rigtige beslutning at være her”….”Var det i virkeligheden så slemt”…
De andre kvinder fortalte mig om deres mænd, der til en forveksling lignede min, og jeg begyndte så småt at lade tvivlen komme mig til gade. Jeg fandt et dybt og nært fællesskab med disse kvinder. Deres stemmer sluttede sig til min stemme inde i mit hoved og som ugerne gik, blev hans stemme svagere og min egen stemme mere og mere klar.
Det er nu 4 måneder siden jeg bankede på døren til det sted, der skulle blive mit og børnenes “Helle”. Min mands stemme dukker stadig op, men genklangen fra de kærlige kvinders stemmer hjælper mig til at lytte til den rigtige.
Den tryghed, ro og omsorg, der er forbundet med Aarhus Krisecenter er ubeskrivelig. Tak til de søde kvinder, der kaster linerne ud og med kærlighed viser vejen op. Og tak til de andre stærke kvinder, der som mig, satsede alt og greb rebet.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Tre fortællinger om vold

Voldsramte kvinder med handicap har ikke været synlige i Danmark. Vi mangler ikke kun viden om omfanget, men også om de oplevelser og problemstillinger den enkelte voldsramte kvinde må leve med.

I det følgende fortæller 3 kvinder deres historie om det at have en voldelig partner og samtidig være handicappet.

Kilde: “Over grænsen – en antologi om vold mod kvinder med handicap”
– hvor du bl.a. kan læse 4 beretninger mere, fra kvinder der har volden selv.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Min mand ville ikke acceptere mit handicap

Lisa kom til Danmark fra Brasilien i 1981. Hun havde mødt en dansk mand, som hun blev gift med samme år. Hendes mand var sygeplejerske, og det var en af de ting, hun faldt for ved ham. Lisa havde nemlig haft polio som barn, og har som følge heraf et stift ben, og hun bliver hurtigt træt. Lisa følte, at det var trygt at blive gift med en mand, der var uddannet inden for et omsorgsfag, og som havde kendskab til forskellige sygdomme og betydningen af at være handicappet. Lisa var gift med sin mand i 16 år, og de har i dag en datter på 11 år. Desværre skulle det vise sig, at ægteskabet ikke blev, som Lisa havde drømt om. Læs resten

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar